dimarts, 25 de gener de 2011

La llengua i les TIC

És possible imaginar-nos avui dia, en ple segle XXI, sense una televisió, un ordinador o un mòbil?  De fet, si ho preguntam a molts dels nostres alumnes, aquests seran alguns dels objectes més imprescindibles en la seva vida... Per tant, perquè no hem d'adaptar l'educació, una part tan important en la vida de les persones, a les noves realitats, siguin quines siguin?

Si volem que l'educació sigui efectiva l'hem de posar al servei dels alumnes, això és acostar-la-hi per tal que ells la rebin com una "cosa" integrada en el seu món. 

Si pretenem perpetuar l'estereotip de l'educació tradiconal: professor-alumne-aula-llibredetext, estam condemnat a matar l'educació i a suïcidar-nos com a docents.


Hem d'avançar amb els nous temps, ens hem de reciclar i hem d'acostar-nos als nostres alumnes. I això ho aconseguirem fent un ús bo i raonable de totes les opcions que la nova realitat ens ofereix, entre elles les TIC.

Emprar les noves tecnologies ens ajuda a nosaltres en la nostra tasca docent, però també ajuda als nostres alumnes a ser més competents en un món tecnificat i digitalitzat. No pretenem aconseguir que els nostres alumnes arribin a ser persones competenents en tots els àmbits importants de la vida? Doncs som´hi, aprofitem totes les eines de què disposam per aconseguir-ho i fem-los gaudir i participar del procés de l'ensenyament-aprenentatge i deixam-nos ensenyar alhora per ells, que en molts àmbits esdevendran ben aviat els nostres professors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada